logga

-Din lokala Handelsträdgård i Ekenässjön

Sälleryds – Din lokala Handelsträdgård

Det är snart 80 år sedan Sälleryds Handelsträdgård såg dagens ljus. Blommorna och växterna som varit till försäljning har så klart förändrats under tidens gång, men kundernas önskemål och behov har alltid varit i fokus.

På 80-talet gjordes en stor ombyggnation, där lades grunden för hur Handelsträdgården ser ut i dag, 5 stora, ljusa, rymliga växthus uppfördes och senare byggdes även 2 till växthus. Denna satsning gjordes för att kunna tillgodose den växande marknads behov av lokalodlade blommor av hög kvalite.

I växthusen som tillsammans utgör mer än 3000 m2, börjar planteringen av små pluggplantor redan mellan jul och trettonhelgen, då de små söta minipenserna sakta börjar ge förhoppningar om en ny blomstrande vår.

Redan i slutet av februari börjar sedan växthusen fyllas ett efter ett av alla tänkbara sommarblommor från pelargoner och olika slags petunior till de lite ovanligare blåkragarna och rosenskäran, men även tomat och gurkplantor.

Varje år kommer en eller flera nya färger och blommor, det är inte mycket som fattas i det fantastiskt stora sortiment av blommor och växter för plantering i krukor och balkonglådor som finns på Handelsträdgården.
Sedan 2011 drivs Handelsträdgården av Marianne Rylander och Niclas Gustavsson som redan från början haft ambitionen att driva Handelsträdgården i samma anda, med stor egen odling och kundens bästa i fokus.

Det har varit en spännande resa, men många roliga utmaningar.
Som en del i det ständigt pågående miljötänket, bytte vi 2014 ut huvuduppvärmningen som tidigare var olja till jordvärme.
Tillsammans med vår kunniga personal vill vi fortsätta att kunna erbjuda ett stort unikt, lokalodlat sortiment av blommor och växter i en inspirerande miljö.

Vi önskar alla våra kunder varmt Välkomna !!  

All rights reserved. Interväxt i Vinslöv AB